Tulppaaneja ja muita kevätkukkia

Kevät on täällä

Heipä hei pitkästä aikaa. Minulla on ollut tosi huono omatunto tämän blogin suhteen, kun en ole saanut aikaiseksi kirjoitella, mutta yritetään ainakin nyt korjata tilanne.

Kevät on vihdoinkin saapunut ja on ihanien sipulikukkien aikaa. Tämä aika on ihan parasta. Joka päivä tajuaa kuinka päivä pitenee ja lumet sulaa. Aina yhtä uskomatonta tämä kevään tulo.

Tulppaanit läheltä

Tiesithän, että nyt on parasta kotimaisten tulppaanien aikaa? Meille tulppaanit tulevat Vihdin Ojakkalasta, Onnelan puutarhalta vain 20km päästä. Voidaan siis puhua todellisesta lähikukasta. Tulppaanikuorma tulee useamman kerran viikossa ja käynpä usein itsekin niitä hakemassa ennen töihin tuloa. Kasvihuone puutarhalla joka on täynnä erilaisia, eri kukinta vaiheessa olevia tulppaaneja on aina yhtä ihana näky. Onnelassa viljellään myös paljon erikoislajikkeita ja olenkin tänä vuonna ottanut myyntiin lähinnä niitä, kerrattukukallisia ja papukaijatulppaaneja.

Kotimainen tulppaani

Kotimaisten tulppaanien kausi kestää joulusta pääsiäiseen. Suomessa myydään 73 miljoonaa tulppaania vuodessa ja me suomalaiset olemmekin väkilukuun suhteutettuna yksi maailman ahkerimpia tulppaanien ostajia. Suomessa kasvatetaan noin 300 erilaista tulppaani lajiketta (lähde: Kauppapuutarhaliitto).

Sipulikukkia

Myös muita kotimaisia sipulikasveja ruukuissa on jo saapunut kivasti myyntiin. Suosituin niistä lienee keltainen tete narsissi joka onkin pakkasen siedoltaan melkoinen sissi, se kestää lähes -8 pakkasastetta. Narsissien lisäksi löytyy valkoista ja sinistä helmililjaa, narsissin erikoislajikkeita, hyasinttia keltaisena, valkoisena ja vaaleanpunaisena, kotimaista kevätesikkoa, bellistä eli kaunokaista ja lisää tulee joka viikko joten ei muuta kuin tervetuloa ostoksille.

Perjantai-ilta heipat kotisohvalta

Hei ja mukavaa perjantai-iltaa. Luulin, että viikossa saa aikaiseksi vaikka mitä, mutta tosiasiassa viikko kului tosi nopeasti, varsinkin kun välillä piti oikeasti muistaa lepäillä. Jalka on mielestäni parantunut tosi hyvin enkä ole tarvinnut särkylääkettä kuin aamuisin ja iltaisin. Nyt muutamana viimepäivänä jaljaa on hieman enemmän iltaisin särkenyt ja olenkin yrittänyt pitää sitä koholla mahdollisimman paljon. .

Huomenna olisi tarkoitus mennä aamupäiväksi töihin ja sunnuntaina myös, tosin sunnuntaihan onkin vain reilu neljän tunnin työpäivä. Ensi viikolla pitäisi sitten olla jo täysin työkykyinen.

Lupasin teille niitä sisustus kuvia täältä kotoa kun laittelin tällä viikolla vähän valoja, vaihdoin verhoja, sohvatyynyn päälisiä yms. Meillä on nyt siis pastelliroosa, harmaa, hopea, valkoinen joulu ja talvi😊. Seuraavan kerran väritys vaihtuu vasta alkuvuodesta.

Mä tykkään rakennella näitä pieniä asetelmia sinne tänne…lyhtyihin, tarjottimille, sivupöydille…

Mailegin Nisset monelta vuodelta pääsevät aina esille jo loka-marraskuussa riippumatta sopivatko sisustuksen väreihin vai eivät. Nää vaan on niin ihania. Näitä on muuten pian tulossa kaupalle taas lisäää, tämän vuoden mallit.

Pikkusyklaami tarttui kaupalta mukaan, on niin pirteän värinen. Kynttilä on koepoltossa…tosin totesin jo, että todella tasaisestija kauniisti palaa.

Oikein ihanaa isänpäivä viikonloppua!

Miia

Sairaslomalla

Sairaslomalta huomenta…ja täytyy myöntää, että on aika ihanaa 😃. Olen koko tämän yrittäjyyden aikana ollut tasan 0 kertaa pois töistä yli 3 päivää sairauden takia. 4 vuotta sitten olin muistaakseni juuri tuon 3 päivää kun isäni kuoli. Nyt olin perjantaina suonikohjuleikkauksessa ja lääkäri kirjoitti 10 päivää sairaslomaa koska työni on kuitenkin pääsääntöisesti seisomista 8-9 tuntia päivässä ja minä aion kerrankin käyttää koko “loman” hyödykseni.

Kaupalla vuorottelevat Tanja, Kati sekä Marja-Liisa joten kauppa on siis tietenkin avoinna koko ajan. Siirryimme nyt myös sunnuntai aukioloaikoihin, eli ainakin jouluun saakka ollaan auki kaikki päivät. Hieman on mietinnässä, jos sunnuntai aukioloaikoja jatkettaisiin myös ensivuonna…saa nähdä.

Minun pitäisi pitää jalkoja koholla nyt aika paljon, toki liikkuakin kevyesti. Ja voin kertoa, että perjantai iltapäivä ja lauantai olivat tuskaa…niin olisi tehnyt mieli tehdä kaikkea. Olen lukenut pinon joululehtiä ja olisi kova hinku vaihtaa kodin sisustus…nyt syksyllä meillä on ollut viinipunainen-oranssi sisustus ja nyt tässä sohvalla lojutessa se on alkanut ärsyttää valtavasti… haluan taas jotain vaaleampaa(meillä kodin väritys vaihtuu melko tiuhaan).

Viimeviikonlopuna kävin katsastamassa Stockkan joulukoriste tarjonnan ja päätin , että harmaa-valko-hopea sekä puuteri roosa ovat tämän joulun/ talven värit meillä. Harmaita ja valkoisia tekstiilejä löytyy ennestään jo viime vuodelta, vain keittiöön tarvitaan uudet verhot sekä puuteriroosaa. Ei muuta kuin huomenna paikalliseen kangaskauppaan. Sillä huomenna kun muu perhe ei ole vahtimassa, alkaa sisustusoperaatio 😁. No, juu juu, toki muistan välillä myös lepäillä. Onhan minulla monta päivää aikaa. Välillä voi keittää glögiä, lukea kirjaa ja taas jatkaa.

Se tässä tuntuukin niin ihanalta, että on kerrankin aikaa ja vapaata. Tietenkin, jos olisin niin kipeä etten voisi tehdä mitään, asia olisi toinen, mutta jalka on mielestäni lähtenyt parantumaan hyvin ja kipukin on melko lievää (sain kyllä hyvät kipulääkkeet) joten pärjään mielestäni ihan hyvin.

Laitan teille kuvia meiltä kotoa kun saan kaikki valmiiksi (koska kukkakuviahan ei nyt ole 😉). Ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita!

Terveisin Miia

Floristin näyttötutkinto

Hei ja pahoittelut hiljaiselosta täällä blogin puolella. Työt ovat vieneet kaiken ajan ja energian joten kirjoittelu on vain jäänyt ja jäänyt. Tämä blogin päivityskin on asia, joka vain pitäisi merkata kalenteriin muiden töiden ohella.

Mutta nyt siis tuohon floristin näyttötutkintoon, josta olen lupaillut teille kertoa. Floristin näyttötutkinto muodostuu 3 pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta osasta. Pakollisia ovat 1. Asiakkaiden palveleminen kukkakaupassa, 2. Kukkasidontatöiden suunnitteleminen ja tekeminen, 3. Markkinointi floristisella alalla. Valinnaisia ovat 1. Kasveilla stailaaminen, 2. Juhlakoristelun suunnitteleminen ja toteutus, 3. Yrittäjänä toimiminen floristisella alalla, 4. Floristisen alan kilpailijana toimiminen, 5. Työpaikkaohjaaminen kukkakauppa-alalla.

Suurin työ on tuossa kukkasidontatöiden suunnittelussa ja tekemisessä. Siinä pitää suunnitella ja toteuttaa viisi eri tekniikoilla toteutettua kukkasidontatyötä: kimppu, morsiamen koriste, seppele, tilatyö ja kukkasienitekniikalla toteutettava työ. Pelkästään kukkasienitekniikalla ei voi toteuttaa kimppua, morsiamen koristetta, seppelettä tai tilatyötä.

Lisäksi täytyy tekstata kortti ja nauha, pakata vähintään kolme sidontatyötä käyttäen erilaisia pakkaustapoja.

Näiden lisäksi morsiamen koristeesta tai tilatyöstä on laadittava mittakaavapiirros ja tietenkin työ tulee toteuttaa oikeassa mittakaavassa.

Kaikista töistä tulee tehdä kattava suunnitelma aikatauluineen ja budjettilaskelmineen, toteutus sekä itsearviointi.

Hommaa siis olisi, jotenkin vain edelleen jumitan ajatuksissa. Morsiamen koristeesta minulla on aika selkeä visio, samoin seppeleestä. Seppeleen kanssa kävi nimittäin niin onnellisesti, että juteltuani erään ihanan asiakkaani kanssa näistä koulutöistäni hän päätti auttaa mua eteenpäin ja tilasi Itsenäisyyspäiväksi ison seppeleen heidän oveensa jonka toteutan seppelepiikki tekniikalla ja saan näin ollen seppeleen tehtyä. Markkinoinnin ja asiakaspalvelun suoritan joulukuun puolivälissä järjestämällä markkinointipäivän asiakkaille.

Viimevuonna suorittamani Yrittäjänammattitukinto katsottiin suoraan hyväksytyksi tuohon valinnaiseen yrittäjyyteen. Eli yksi tutkinnon osa periaatteessa suoritettu 😁

Joten eiköhän tämä tästä ala edistymään …

Aurinkoista viikkoa teille!

Miia

Timo ja muut…

Timo, tässä tulee se lupaamani postaus juuri sulle (ja muillekin) 🤣😂😁…

Kuten aiemmin kerroin, koulun lähipäivät loppuivat ja olisi aika miettiä näyttötöitäni… Töissä on ollut niin kiireistä (onko hyvä tekosyy?) etten ole jaksanut ajatella juurikaan koko asiaa…tai siis olen, päässä pyörii tuhat ideaa mutten saa mistään oikein kiinni. Pitäisi nyt vain tehdä niin kuin ihana mentorini Maija ehdotti, hän käski pysymään yhdessä ideassa ja lähtemän jatkojalostamaan sitä. Juup…täytyisi oikeasti keskittyä asiaan joku päivä, että saisi edes jotain suoritettua tämän vuoden puolella. Lupaan avata ensi postauksessa teille noita floristin näyttötutkinnon osia, että ymmärrätte mistä kirjoitan…

Mutta nyt varsinaiseen aiheeseen. Eli Timoon ja muihin ihaniin ihmisiin, joihin minulla oli ilo tutustua opintojen aikana. Yksi opiskelupäivien ehdoton plussa uusien asioiden, taitojen ja tekniikoiden oppimisen lisäksi olivat muut ryhmäläiset. Meitä oli pieni joukko opiskelijoita, 3 kukkakauppayrittäjää sekä 4 jo vuosia kukkakaupassa työskentelevää, 6 naista ja Timo 😃. Kaikkein parasta oli se vertaistuki ja ajatustenvaihto jota kävimme päivisin (ja lounastauko ilman keskeytyksiä 🤣). Varsinkin minulle, joka teen yrityksessäni pääasiassa yksin töitä on ihan mielettömän tärkeää päästä vaihtamaan ajatuksia saman alan ihmisten kanssa. Sitä todella on ikävä. Onneksi meillä on aktiivinen whats up-ryhmä jossa edelleen pallotellaan näyttöön ja vähän muuhunkin liittyviä asioita. Lisäksi saamme tarvittaessa edelleen apua ja neuvoja opettajaltamme Minnalta. Ja sittenhän minulla tosiaan on oma mentori Maija, jonka neuvoja tulen varmasti kohta tarvitsemaan.

Töissä on tosiaan ollut nyt hyvä kiire päällä. Minulla on todella mukava tet-harjoittelija nyt 3 viikkoa. Hänen kanssaan ollaan siivottu koko kauppa läpi ja vähän sisustettu hyllyjä uudelleen.

Olen myös yrittänyt pitää vapaata silloin tällöin koska minulla on ihana Tanja nyt tuurailemassa. Käyppä tutustumassa häneen, hän on ainakin ensi maanantaina kaupalla, et voi olla tykkäämättä 😉. Kohta aloitellaan taas myös sunnuntai aukiolot, kun loistava Kati vapautuu taas muista puutarhurin hommistaan kukkakaupalle (luojan kiitos! 😊). Sitten saan ainakin jonkin aikaa joka toisen viikonlopun vapaaksi, kun vuorottelemme Katin kanssa viikonlopputöitä. Ihanaa! Olen usein miettinytkin miten mulle on osunut niin hyviä opiskelijoita, tet-harjoittelijoita sekä työntekijöitä ja tuuraajia. Kiitos siis Kati, Tanja, Marja-Liisa, Johannat ja kaikki muut. Olette ihania!

Ja Timo, sinä myös❤

Mukavaa viikonloppua!

Miia

Viimeiset koulupäivät

Viimeviikolla oli tämän vuoden viimeiset koulupäivät…tai periaatteessa kaikki suunnitellut lähipäivät on nyt käyty ja jos vielä haluaisin jotain päiviä käydä ensivuonna, täytyisi niitä erikseen anoa koululta. Eli nyt olisi sitten näyttötöiden aika…tai lähinnä ensin niiden suunnittelu….apua!

Mun vikat koulupäivät eivät menneet ollenkaan putkeen. Maanantaina oli lähinnä tekstausta….ei sujunut ollenkaa. Hyvä, että edes kynä pysyi kädessä….mulle tuli varmaankin suorituspaineita 😁meillä on luokassamme nimittäin yksi ihan huippu tekstaaja!

Meidän piti edeltävänä viikonloppuna suunnitella ja piirtää morsiamen koriste mittakaavassa ja tarkoitus oli toteuttaa se. Piirtäminen on aina mulle kivaa ja helppoa, mutta mittakaavassa….sain kimpun kuitenkin paperille, mutta mittakaava viivoista puuttuu mm kimpun todelliset mitat.

Tässä alemmassakin kuvassa kukkien/merkkien selitykset ovat kaikki eri kokoisia, vaikka niiden pitäisi olla samaa kokoa..

Maanantaina kukat tulivat vasta iltapäivällä, joten pääsimme aloittamaan kimput vasta tiistaina. Olin päättänyt, että kokeilen omin- sekä katkaistuinvarsin tekniikkaa.

Jo kukkien langoitukseen meni pari tuntia. Ja sitten, kimpun kokoaminen ei vain sujunut. Aina oli jotain pielessä, en kertakaikkiaan saanut kukkia pysymään kuten olisin halunnut. Ja valuvan osan yhdistäminen kimpun ominvarsin yläosaan oli toivotonta. Purettuani kimpun noin 6 kertaa kukat olivat jo melko kärsineitä.. lopulta sain kimpun jotenkuten kasaan….päiväkin alkoi olka lopuillaan, päänsärky sen kuin koveni ja teki vain mieli häipyä ulos ovesta vähin äänin. Mittakaavapiirroksen sai vain unohtaa… piti olla tyytyväinen, että sain edes jotain aikaiseksi… tosin eihän se teknisesti mikään häävi suoritus ollut…ja painavakin kuin mikä…never ever again!🤣

Vaikka päivä oli jo lopuillaan, halusin kokeilla tehdä vielä jotain nopeaa ja mukavaa päivän päätteeksi ja aloin tekemään viuhkakimppua. Tätä olikin ihana työstää, tosin aika loppui kesken ja kimppu jäi keskeneräiseksi, mutta ehdottomasti jatkoon tämä tekniikka!

Nyt kieltämättä vähän pelottaa nuo näytöt…kerron niistä tarkemmin toisella kertaa. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

Miia

Piirtämistä….kivaa!

Tämän viikon aiheena koulussa oli jälleen seppele sekä mittakaava piirtämistä sekä laskentaa. Stressaisin ihan turhaan tuota laskemista, koska siihenhän on hyvin selkeät laskentakaavat. Tosin vasta 3 laskenta kerta osui oikeaan koska unohdin totaalisesti että päällystysmateriaali tietenkin suurentaa seppeleen kokoa. Halusin tehdä runsaan syksyisen seppeleen taas kerran luonnon materiaalista ilman turhaa rautalankaa. Ja ennenkaikkea halusin kokeilla ensimmäistä kertaa seppelepiikin käyttöä. Purin valmiista 55cm halkaisijaltaan olevasta seppelepohjasta muovit pois ja keräsin koulun lähimetsässä ruskettuneita kielonlehtiä, mustikan- ja puolukanvarpuja, mesimarjaa, rusovuohenkuusamaa, loistoangervoa….vedin materiaalit seppelepiikillä pienissä osissa seppeleeseen aloittaen sisäsyrjältä edeten ulkoreunalle. Piikki oli yllättävän helppo ja hauska käyttää. Se upposi seppeleen läpi todella vaivattomasti.

Pysyin mittasuhteissa aika hyvin (olin piirtänyt isolle valkoiselle paperille ääriviivat ulkoreunoista sekä aukon koosta joka helpotti työskentelyä huomattavasti). Olin suht tyytyväinen lopputulokseen, vaikka josaain vaiheessa ajattelin, että seppeleestä tulee liian kaoottinen. Tosin alunperin olin aikonut vielä kuluttaa seppeleen, mutta yhdessä opettajan kanssa totesimme, ettei oikein mikään kukka sovi. Viininpunaista neilikkaa olin ajatellut alunperin, muttei sekään näyttänyt hyvältä…takaosan päällystin vuorenkilven lehdillä koska se vain oli ajallisesti nopein ja halusin jo päästä piirtämään…

Nostin seppeleen pystyasentoon arviointia varten ja….aukko pieneni oleellisesti. Sisäreunalla oleva kasvimatetiaali, varsinkin kielonlehdet lässähtivät alaspäin ja näin aukon koko ei enään ollutkaan mittakaavassa. Olisin tietysti voinut kiinnittää lehtiä vielä pienillä rautalanka hakasilla, mutta…se on välillä pienestä ajattelemattomuudesta kiinni….

Tiistai-iltapäivällä oli siis tarkoitus harjoitella mittakaava piirtämistä seppeleestä….olin etukäteen jännittänyt tosiaankin juuri tätä, en piirtämis osuutta vaan kaikkea sitä laskentaa ja tarkkuutta mitä se vaatii. Loppujenlopuksi ei tämäkään mitän ydinfysiikkaa ollut kun ohjeet olivat selkeät. Ja piirtämisestähän minä olen aina tykännyt.

Valitettavasti päivä loppui kesken enkä saanut työtä läheskään valmiiksi. Mutta ensi maanantaiksi meillä onkin “kotiläksynä” morsiuskimpun suunnittelu, kimpusta mittakaava laskenta ja piirtäminen sekä maanantaina kimpun toteutus 🤔

Mukavaa viikkoa!

Miia

Seppele ja morsiuskimppu

Viime viikko oli niin kiireinen, että blogiin kirjoittelu jäi kokonaan. Ma-ti oli koulupäivät, keskiviikkona tulin kaupalle vastaanottamaan kukkakuormia ja laittelemaan paikkoja kuntoon loman jäljiltä….lähes kolmen viikon loma teki kyllä hyvää ja oli mukava torstaina palata takaisin töihin. Loppuviikko menikin sitten tilauksia tehdessä. Minullahan oli kauppa kiinni koko tuon loman ajan mikä oli kyllä hyvä ratkaisu.

Mutta koulupäiviin….viimeviikolla meillä oli aiheena seppele, mittakaavalaskentaa, päällystystekniikoita sekä erilaisia kukitustapoja. Jokaisen piti laskea omalle seppeleelle mittakaava, miettiä päällystämismateriaali ja tekniikka sekä kukitus, pääsääntöisesti luonnonmateriaaleista.

Päällystin omani leskenlehden lehdillä niin, että harmaa nurja puoli tuli päälle. Käytin tekniikkana nuppineulatekniikkaa, eli kiinnitin lehdet seppelepohjaan mustilla nuppineuloilla.Seuraavana päivänä lehtien kärjet olivat hieman käpristyneet (kuva alla) joten opettajan neuvosta liimailin erikeepperillä reunat kiinni 😁.

Kukituksen tein haarukkalangoituksella sekä nuppineulatekniikalla. Keräsin ulkoa pihlajanmarjoja, aronian oksia, hopeapajua, angervoa, maitohorsmaa….yllättävän paljon koulun pihalta löytyikin materiaalia….unikon siemenkodat ovat opettajan pellolta. Olin lopputulokseen aika tyytyväinen. Lisäksi seppele säilyi hyvin viikon verran kaupalla. Lauantaina kukkaryhmä oli kauniisti kuivunut, mutta leskenlehtipinta oli edelleen lähes kuin juuri tehty. Mietin, että tämä leskenlehti pinta toimisi jouluisissa kransseissakin kauniina pohjana kun sen lakkaisi askartelulakalla. Näin siitä saisi todella hyvin säilyvän. Alla kuva valmiista seppeleestä…

Tällä viikolla aiheena oli morsiussidonta. Meidän piti valmiiksi miettiä, minkätyyppisen morsiamen koristeen haluaisimme tehdä. Minulla oli aika nopeasti ajatuksena joku korumainen kimppu ja itseasiassa aika monella muulla oli sama idea. Maanantaina kävimme taas ensin läpi tekniikoita ja analysoimme pinterestista erilaisia kimppuja. Tämän jälkeen jokainen suunnitteli oman kimpun. Maanantai menikin pohjia tehdessä ja tiistaina pääsimme parhaaseen vaiheeseen, eli kukitukseen.
Tein oman pohjani vaaleanpunaisesta puolalangasta ja kukkina käytin pinkkiä phalaeonopsiksen kukkia, keijunmekkoa, hortensian yksittäisiä kukkia sekä kärhön siemenkotia. Tekniikaksi valitsin itselleni haastavan liimaustekniikan (en ole mitenkään parhaimmillani Oasiksen kukkaliiman kanssa….) sekä ketjuttamisen. Tätä kimppua oli todella mukava tehdä, se syntyi melko vaivattomasti ja olin suht tyytyväinen lopputulokseen. Kimpun ns. kahvaosa jäi hieman liian löysäksi ja oudon muotoiseksi koska vahvempi puolalanka loppui kesken ja jouduin jatkamaan työtä ohuemmalla langalla. Lisäksi muoto ei mielestäni ollut aivan tasainen. Kukitukseen, väreihin ja kimpun kertoksellisuuteen olin itse todella tyytyväinen. Lisäksi kimppu oli mukava ja kevyt kantaa.

Tässä kuvassa näkyy hyvin kimpun pohja…

Ja tässä lopputulos

Paluu arkeen

Kahden viikon loma alkaa olla ohitse. Huomenna ja tiistaina on koulua, keskiviikkona menen kaupalle järjestelemään paikkoja, vastaanottamaan kukkakuormia, tekemään kimppuja ja muuta sellaista….muutama hyllykin pitäisi vielä kiinnittää.

Loma oli ihana, rentouttava. Palattiin eilen yöllä perheen kanssa viikon lomamatkalta Kreetalta. Siellä lämpöä riitti, kuten ilmeisesti täällä Suomesakin. Tuollaisen viikon täydellisen rentoutumisen jälkeen on kieltämättä ihan mukava palata arkeen ja normirytmiin…melko raskasta tuo all inclusive lomailu kaikkine ruokineen ja juomineen 🤣

Ehkä totaalisesta rentoutumisesta kertoo se, että tänään kun yritin avata työpuhelinta jonka akku oli tyhjentynyt, en muistanutkaan puhelimen pin- koodia. Piti ajaa töihin ja hakea paperilappu jossa koodi on.

Tänään aloitin muutenkin jo orientoitumisen töihin…tein kukkatilauksia, kävin pojan kanssa metsässä keräämässä materiaaleja (etsittiin myös kanttarelleja tuloksetta) ja tein muutamia kransseja. Möys mies joutui taas hommiin ja teki puurimoista minulle hienon säleikön kransseille.

Vaikka on ollut lämmin päivä, jotenkin jo tulevan syksyn aistii eikä se ole ollenkaan paha asia. Olemme todella etuoikeutettuja näistä 4 vuodenajasta, varsinkin tällaisen upean kesän jälkeen.

Minä alan nyt opiskelemaan seppeleen mittasuhteita huomista varten….tulkaahan moikkaamaan minua torstaina kun palaan töihin! Nähdään,

Miia

Päivän työpiste

Kaikkea ihanaa materiaalia omassa pihassa

Näihin ihaniin lomamaisemiin voi onneksi aina palata kuvien ansiosta ❤

Terkut lomalta

Tulin ihan pikaisesti moikkaamaan ja kertomaan lomaterveiset. Tai siis, olen niin innoissani tämänpäivän tapetista kukkakaupalla, että halusin heti esitellä sitä teille.

Olen jo monta vuotta halunut kukkakauppaan tiiliseinää jäljittelevää tapettia. Koskaan ei vain ole ollut hyvää hetkeä (vapaa-aikaa) tapetointiin. Nyt olin jo etukäteen päättänyt, että nyt kun liike on suljettuna 2,5 viikkoa tulen miehen kanssa joku päivä tapetoimaan. Tänään oli se päivä! Olin jotenkin tyhmästi ajatellut, että se on reilu tunnin homma, en ottanut huomioon kuinka kauan hyllyjen poistamisessa, reikien kittaamisessa, hiomisessa ja kaikessa meni…olimme lopulta lähes 4 tuntia hommissa ja vieläkin jäi kesken…mutta lopputilos on mielestäni ihana!

Lopulta en olisi olenkaan raaskinut laittaa hyllyjä takaisin seinään, mutta kyllä ne sitten siihen porattiin, tosin eripaikkaa kuin ennen….samalla järjestelin pöytiä vähän uudelleen…loman jälkeen on sitten kiva aloittaa työt kun uusien kukkien lisäksi on jotain muutakin uutta…

Mies työn touhussa….


Lopputulosta


Pakko jakaa kanssanne vielä tämä kuva…kävimme perheen kanssa eilen Ähtärissä katsomassa Pandoja ja kyllä kannatti….kertakaikkiaan suloisia. Käykää ihmeessä.

Kuvassa poikapanda Pyry


Minä jatkan lomailua. Nähdään sitten 23.8!

Terveisin Miia

Tervetuloa blogiini seuraamaan kukkakaupan ja kauppiaan arkea sekä floristi opintojen etenemistä.

Pieni Kukkapuoti Ikivihreä on Miia Laakson toteutunut lapsuudenunelma. Perustin kukkakaupan lokakuussa 2009 Vihdin kirkonkylälle, pieneen alle 20m2:n tilaan. Tästä juontaa nimi Pieni Kukkapuoti Ikivihreä. Nimi viittaa myös rakastamaani elokuvaan Pieni Suklaapuoti :D. Pieni Kukkapuoti Ikivihreä sijaitsee Karkkilan keskustassa torin ja kirkon vieressä.

Kaikki päivät yrittäjänä eivät todellakaan ole yhtä juhlaa, mutta lähes jokapäivä on edelleen ihana tehdä töitä kukkien ja kasvien parissa.

Luonto on aina ollut iso osa elämääni ja toivon sen välittyvän myös työssäni, jota teen juuri sinulle