Tämän viikon aiheena koulussa oli jälleen seppele sekä mittakaava piirtämistä sekä laskentaa. Stressaisin ihan turhaan tuota laskemista, koska siihenhän on hyvin selkeät laskentakaavat. Tosin vasta 3 laskenta kerta osui oikeaan koska unohdin totaalisesti että päällystysmateriaali tietenkin suurentaa seppeleen kokoa. Halusin tehdä runsaan syksyisen seppeleen taas kerran luonnon materiaalista ilman turhaa rautalankaa. Ja ennenkaikkea halusin kokeilla ensimmäistä kertaa seppelepiikin käyttöä. Purin valmiista 55cm halkaisijaltaan olevasta seppelepohjasta muovit pois ja keräsin koulun lähimetsässä ruskettuneita kielonlehtiä, mustikan- ja puolukanvarpuja, mesimarjaa, rusovuohenkuusamaa, loistoangervoa….vedin materiaalit seppelepiikillä pienissä osissa seppeleeseen aloittaen sisäsyrjältä edeten ulkoreunalle. Piikki oli yllättävän helppo ja hauska käyttää. Se upposi seppeleen läpi todella vaivattomasti.

Pysyin mittasuhteissa aika hyvin (olin piirtänyt isolle valkoiselle paperille ääriviivat ulkoreunoista sekä aukon koosta joka helpotti työskentelyä huomattavasti). Olin suht tyytyväinen lopputulokseen, vaikka josaain vaiheessa ajattelin, että seppeleestä tulee liian kaoottinen. Tosin alunperin olin aikonut vielä kuluttaa seppeleen, mutta yhdessä opettajan kanssa totesimme, ettei oikein mikään kukka sovi. Viininpunaista neilikkaa olin ajatellut alunperin, muttei sekään näyttänyt hyvältä…takaosan päällystin vuorenkilven lehdillä koska se vain oli ajallisesti nopein ja halusin jo päästä piirtämään…

Nostin seppeleen pystyasentoon arviointia varten ja….aukko pieneni oleellisesti. Sisäreunalla oleva kasvimatetiaali, varsinkin kielonlehdet lässähtivät alaspäin ja näin aukon koko ei enään ollutkaan mittakaavassa. Olisin tietysti voinut kiinnittää lehtiä vielä pienillä rautalanka hakasilla, mutta…se on välillä pienestä ajattelemattomuudesta kiinni….

Tiistai-iltapäivällä oli siis tarkoitus harjoitella mittakaava piirtämistä seppeleestä….olin etukäteen jännittänyt tosiaankin juuri tätä, en piirtämis osuutta vaan kaikkea sitä laskentaa ja tarkkuutta mitä se vaatii. Loppujenlopuksi ei tämäkään mitän ydinfysiikkaa ollut kun ohjeet olivat selkeät. Ja piirtämisestähän minä olen aina tykännyt.

Valitettavasti päivä loppui kesken enkä saanut työtä läheskään valmiiksi. Mutta ensi maanantaiksi meillä onkin “kotiläksynä” morsiuskimpun suunnittelu, kimpusta mittakaava laskenta ja piirtäminen sekä maanantaina kimpun toteutus 🤔

Mukavaa viikkoa!

Miia