Kevät on täällä

Heipä hei pitkästä aikaa. Minulla on ollut tosi huono omatunto tämän blogin suhteen, kun en ole saanut aikaiseksi kirjoitella, mutta yritetään ainakin nyt korjata tilanne.

Kevät on vihdoinkin saapunut ja on ihanien sipulikukkien aikaa. Tämä aika on ihan parasta. Joka päivä tajuaa kuinka päivä pitenee ja lumet sulaa. Aina yhtä uskomatonta tämä kevään tulo.

Tulppaanit läheltä

Tiesithän, että nyt on parasta kotimaisten tulppaanien aikaa? Meille tulppaanit tulevat Vihdin Ojakkalasta, Onnelan puutarhalta vain 20km päästä. Voidaan siis puhua todellisesta lähikukasta. Tulppaanikuorma tulee useamman kerran viikossa ja käynpä usein itsekin niitä hakemassa ennen töihin tuloa. Kasvihuone puutarhalla joka on täynnä erilaisia, eri kukinta vaiheessa olevia tulppaaneja on aina yhtä ihana näky. Onnelassa viljellään myös paljon erikoislajikkeita ja olenkin tänä vuonna ottanut myyntiin lähinnä niitä, kerrattukukallisia ja papukaijatulppaaneja.

Kotimainen tulppaani

Kotimaisten tulppaanien kausi kestää joulusta pääsiäiseen. Suomessa myydään 73 miljoonaa tulppaania vuodessa ja me suomalaiset olemmekin väkilukuun suhteutettuna yksi maailman ahkerimpia tulppaanien ostajia. Suomessa kasvatetaan noin 300 erilaista tulppaani lajiketta (lähde: Kauppapuutarhaliitto).

Sipulikukkia

Myös muita kotimaisia sipulikasveja ruukuissa on jo saapunut kivasti myyntiin. Suosituin niistä lienee keltainen tete narsissi joka onkin pakkasen siedoltaan melkoinen sissi, se kestää lähes -8 pakkasastetta. Narsissien lisäksi löytyy valkoista ja sinistä helmililjaa, narsissin erikoislajikkeita, hyasinttia keltaisena, valkoisena ja vaaleanpunaisena, kotimaista kevätesikkoa, bellistä eli kaunokaista ja lisää tulee joka viikko joten ei muuta kuin tervetuloa ostoksille.