Kukkakauppiaan ammatti on ollut unelmani niin kauan kuin jaksan muistaa. Jo aivan pienenä tutkin kasveja ja kukkia, etsin niille nimiä kirjoista ja sidoin pieniä kukkakimppuja pihan ja metsien kasveista. Isäni äiti Helmi-mummu oli innokas kotipuutarhuri ja asui samassa taloudessa perheemme kanssa. Häneltä opin paljon kukista ja hän varmasti osaltaan innosti minut kukkien maailmaan.

Aloitin työt kukkakaupassa vuonna 2002 ilta-ja viikonloppuapulaisena. Kiitos Marja-Liisalle ja Lexalle jotka jaksoivat opastaa ja neuvoa sekä antoivat minun tehdä kimppuja, vaikka ne ensimmäiset eivät varmasti hääppöisiä olleet.

Kouluttauduin alalle kurssien muodossa. Helsingissä oli tuolloin yksityinen sidontakoulu Kukkakinkerit joiden sidontakursseille osallistuin innokkaana. Hain ja pääsin Mäntsälään Keudalle opiskelemaan puutarhuriksi, mutta hylkäsin lopulta opiskelupaikan koska tajusin, että kahden pienen erityislapsen kanssa opiskelu olisi ollut liian rankkaa.

Perustin lopulta kauan haaveilemani oman kukkakaupan 2009. Suoritin Yrittäjän ammattitutkinnon 2017-2018 ja huomasin, että nyt 9 vuoden yrittämisen jälkeen kun lapsetkin ovat jo isoja, opiskelu olikin taas todella hauskaa ja näin päätin että nyt on aika toteuttaa yksi suuri haaveeni ja otin yhteyttä Rajamäen Työtehoseuran opinto-ohjaajaan. Ajatuksenani oli aloittaa koulu syksyllä tai ensivuoden tammikuussa. Kaikki kuitenkin tapahtui nopeasti ja aloitinkin floristi opinnot oppisopimuksella nyt kesäkuussa. Takana on vasta 4 koulupäivää ja olen todella innoissani. Meillä on ihana porukka kukkakauppiaita sekä kukkakaupassa työskenteleviä. Olen myös tajunnut miten vaativa koulutus on ja tulevat näyttötutkinnot jännittävät jo nyt, vaikken mikään jännittäjä yleensä olekaan.

Neljässä päivässä olemme tehneet jo kukkakoruja, -tatuointeja, morsiuskimppuja katkaistuinvarsin tekniikalla sekä rosemelieita….jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olen FLORISTI kesällä 2019!

Minä noin 4-vuotiaana

Kukkakoru harjoittelua. Yllä katkaistuinvarsin morsiuskimppu. Ei muuten ikinä uskoisi kuinka työläs….