Eilen ja tänään oli koulua kuukauden tauon jälkeen. Aiheena tilakoristelu. Odotin innolla koulupäivää, koska tilakoristeita harvemmin pääsee töissä tekemään. Maanantaina meillä oli teoriapäivä. Opiskelimme ja analysoimme koko päivän tyylisuuntia, erilaisten tilojen tunnelmia, tyylejä, muotoja, värejä….kävimme läpi mm. funkkista, barokkia, modernia, romanttista sisustusta ja niihin sopivia kukkia, värejä… Päivän lopuksi opettajamme Minna kertoi, että seuraavan päivän aiheena on tehdä tilakoriste ulos harjanvarteen….mitä??? Miten ihmeessä, oli kaikkien ensireaktio. Lähtiessäni vilkaisin paikkaa johon tilakoriste tuli tehdä, nurmikkoa ja kivikkoa ja aika pian kivien innoittamana tulikin visio kaislikosta. Toteutus oli vielä hakusessa ja vähän hämmentyneenä lähdin ajelemaan kotiin, mutta kotimatkan aikana visio selkeytyi ja heti kotona piirsinkin luonnoksen ja materiaalit työstä. Illalla lasten kanssa uintireissulla keräsin järviruot sekä ranta-alpia vaihtoehtoon b. Tänä aamuna lähes kaikilla oli suunnitelma selvillä (joka myös kaikilla jonkin verran muuttui matkan varrella). Piirsimme vielä muutamia nopeita luonnoksia jonka jälkeen lähdimme keräämään työkaluja, poria, sahoja, kanaverkkoa, pihtejä….floristin välineet eivät aina paljoakaan eroa raksahommien työkaluista 😁. Ensin harjanvarsi rautakangella maahan. Tämän jälkeen leikkasin kanaverkosta 2 palaa jotka kiinnitin nippusiteillä molemminpuolin harjanvartta. Pujottelin järviruokoa verkkoon. Ajatuksena oli kevyt, kaislikkomainen työ johon kukiksi piti tulla sinistä tädykettä, mutta kun tädykettä ei ollut, otin b vaihtoehdon käyttöön ja käytin ranta-alpit. Vuorenkilvenlehdet näyttelivät lumpeen lehtiä työssä. Opettajan kommentti heti oli, että liian kevyt, lisää materiaalia. Ensin vähän vastahakoisesti lisäsin sitä, mutta kieltämättä ensimmäinen versio oli aivan liian pliisu verrattuna lopputulokseen. Tästä siis lähdettiin liikkeelle:


Tässä alkuperäinen visio…ei toiminut.

Kuten näette lisäsin lopulta työhön gerbeeraa ja germiinejä koska lumpeen kukat vaikuttivat kuulemma (ja näinhän se oli) liian yksinäisiltä.

Olin lopulta työhön ja toteutukseen melko tyytyväinen. Tosin keskittyminen alkoi iltapäivää kohden herpaantua kuumuuden takia. Lämpöä oli +27 astetta ja aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta. Ensiviikolla jatketaan samalla aiheella….en malta odottaa.